ФИЗИЧКО ВАСПИТАЊЕ – УСПЕСИ НА ТАКМИЧЕЊИМА

 

УВЕК МЕЂУ НАЈБОЉИМА

Годинама уназад, наша школа постиже завидне резултате на свим спортским такмичењима – од општинских до регионалних. Витрина са пехарима и медаљама прави је украс школске зграде и доказ да се физичком васпитању посвећује велика пажња. Иако немамо своју салу, настава се веома успешно одвија у Градском центру за физичку културу – популарније Стари Диф у Делиградској улици.

 

У школској 2013-2014. години настављена је традиција „жетве“ медаља.

Женска рукометна екипа III и  IV разреда освојила је I место и златну медаљу на градском такичењу, а за ову секцију задужен је професор Нико Вречер.

 

 rukomet1

 

Златне девојке града Београда за 2013. годину са професором Ником Вречером

rukomet2

Пехар у рукама добрих рукометашица

 

 

Женска одбојкашка екипа III и  IV разреда је, такође, освојила  I место и златну медаљу, а за ову секцију задужена је професорка Маријана Андрић.

odbojka1

                Златне одбојкашице са професорком Маријаном Андрић

 

У „краљици спортова“ – атлетици, ученици наше школе имали су прилику да покажу брзину, спретност и окретност. Наравно, наставили су са успесима и освојили I место  у Београду  и III на међуокружном такмичењу.

atletika1

 Атлетичарке – шампионке Београда са професорима Марјаном Андрић и Константином Баталовићем

 

Наша школа посебну пажњу посвећује ученицима оштећеног вида. Пре извесног времена направили смо јединствен пројекат у Европи, а можда и у свету, у коме су наши слепи и слабовиди ученици учествовали. У оквиру пројекта ученици су прво боравили у хипербаричној комори где су осетили разлику притиска и терапеутско дејство коморе. Након коморе, у базену СЦ Врачар имали су прилику да зароне са боцама, а омогућено им  је и панорамско разгледање града из авиона. Пројекат је реализован у сарадњи са Министарством одбране, а за ученике наше школе био је задужен професор Предраг Јовановић.

На овогодишњим такмичењима особа са инвалидитетом ученици оштећеног вида посебно су се истакли у пливању и атлетици. На градском такмичењу у пливању слабовидих ученика Шћепан Зорић освојио је златну медаљу на 50 и 100 метара слободним стилом, а он је и актуелни државни првак на 50 метара слободним стилом. Јасмин Мусановић је шампион на 100 метара слободним стилом и трећи на 50 метара слободним стилом, док је Горан Родић освојио II место на 100 метара слободним стилом. Екипу је водила професорка Ивана Ташевски.

plivanje1plivanje2

Поносни на успехе: Зорић, Родић и Мусановић са професорима Ташевски и Баталовићем

plivanje3

Најбољи пливачи – Шћепан Зорић, Јасмин Мусановић и Горан Родић

plivanje4plivanje5

Пливачи у друштву легендарног Боре Чорбе и Драгана Ћирића из ГС за спорт и омладину

На градском такмичењу атлетици Стефан Острогонац освојио је I место у трчању на 100 метара и скоку у даљ, Јасмин Мусановић заузео је II место у бацању кугле, а Драган Станојковић треће. У трци на 400 метара Драган Станојковић био је други, а Горан Родић освојио је треће место. Екипу је водила професорка Ксенија Крстић.

atletika2

Улазак у циљ и додела медаље за

atletika3

Одмор у паузи између такмичења

atletika4

 

Стефан Острогонац добија златну медаљу за најдужи скок у даљ

atletika5atletika6

Остале фотографије можете погледати у галерији.