ХУМАНИТАРНЕ АКЦИЈЕ УЧЕНИКА – УВЕК ЗАЈЕДНО И ПУНИМ СРЦЕМ

ХУМАНИТАРНО-КРЕАТИВНА АКЦИЈА „НОВОГОДИШЊА ЧАРОЛИЈА“

Хуманитарна новогодишња акција је организована уз велику подршку свих запослених наше школе. Идеју за организовање акције дала је ученица Андреа Сташић из одељења 4/11. Веште руке наших ученика и наставника израдиле су новогодишње украсе, честитке и фигуре које су представљене на великој продајној изложби у нашој школи. Сав новчани приход прикупљен од продаје биће упућен је у хуманитарне сврхе.

Посебан допринос у раду новогодишње хуманитарне радионице дали су ученици са оштећењем вида, као и ученици који имају различите развојне тешкоће. Весело дружење вршњака, заједнички рад и учење у пријатном окружењу, дало је нове идеје за наредне хуманитарне акције којима ће руководити наши ученици.

***********

ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА ЗА ДЕЦУ КЛИНИКЕ ЗА ЗА НЕУРОЛОГИЈУ И ПСИХИЈАТРИЈУ ЗА ДЕЦУ И ОМЛАДИНУ

У периоду од 1.11.2022. до 30.12. 2022. реализована је настава секције Волонтерски клуб ученика „ХУМАНИТАРНА АКТИВНОСТ ЗА ДЕЦУ НА КЛИНИЦИ ЗА НЕУРОЛОГИЈУ И ПСИХИЈАТРИЈУ ЗА ДЕЦУ И ОМЛАДИНУ“.

Сарадници у реализацији су Биљана Максимовић, Сандра Митровић, Јелена Стаменковић и главна медицинска сестра Слађана Савић.

У хуманитарној активности су учествовала одељења 2-6 и 4-7, који су у новембру са реализаторима и сарадницима прикупљали потребан материјал за израду новогодишњих честитки и израду истих.

У децембру су прикупљена новчана средства за 20 новогодишњих пакетића која су предата деци са Клинике за неурологију и психијатрију за децу и омладину, 27.12.2022.

У знак захвалности Медицинска школа „Београд“ је добила захвалницу за допринос и унапређење услова рада Клинике.

**************

„Један пакетић-много љубави“

Хуманитарна акција прикупљања пакетића за Црвени крстДецембар 2022.

Акција је реализована у организацији наставника и стручних сарадника школе – Вера Симић, Сандра Митровић, Пеђа Војводић, Тања Веселиновић, Гордана Костић и Јелена Стаменковић

**************

СКУПШТИНА ГРАДА ДОДЕЛИЛА ПРИЗНАЊА НАШОЈ ШКОЛИ – ДЕЦЕМБАР 2021.

Децембар је месец када се додељују награде и признања за достигнућа у години која је на измаку. Наша школа има разлога да буде поносна на успехе које смо постигли у тешкој и изазовној 2021. години.

Скупштина града Београда 6. децембра наградила је 18 наставника и 83 ученика наше школе за активно учешће и допринос у спровођењу имунизације становништва против Ковид-19 инфекције на територији главног града Србије.

Горан Весић, заменик градоначелника, уручио је признања и захвалио се на волонтерском раду и доброј организацији. Од десет средњих стручних школа Медицинска школа „Београд” добила је два посебна признањанаставник Никола Димитров, за изузетно залагање и оперативност у раду, као и ученица гинеколошко-акушерског образовног профила -Тамара Вранић.

Нема сумње да су за просперитет и углед наше школе оваквe награде само доказ да се квалитет, знање и труд увек препознају и цене.

Директор школе Предраг Јовановић са професорима који су заједно са ученицима наше школе несебично, пожртвовано и професионално учествовали у акцији имунизације становништва града Београда.
Професори: Стефан Стефановић, Чедомир Пауновић, Никола Димитров, Александра Пантелић, Александра Павловић, Весна Вергаш, Биљана Јовановић, Невена Узелац, Милица Ћираковић, Тијана Ђукановић, Ђурђија Милић, Марија Пантић и Бојана Милановић
Додела посебног признања наставнику Димитров Николи за организацију волонтирања