Поезија на Европски дан језика

Европски дан језика који слави вишејезичност, вишекултурност и интеркултурност, толеранцију, отвореност, радозналост и целоживотно учење обележен је 26. септембра у нашој библиотеци. Читали смо поезију на латинском, енглеском, руском, француском и српском језику, гледали нове начине интерпретације стихова тзв. Slam poetry.

Професори страних језика одабрали су пригодне песме које су ученици првог, другог, трећег и четвртог разреда рецитовали. Анђела Урошевић I/14 читала је Шекспира, Ања Костић и Јелена Гушовић III/11рецитовале су стихове Катула на традиционалном изговору и на класичном латинском, Вељко Алексов и Наталија Ивановић II/14 презентовали су увек актуелну Киплингову поему „Ако“ . Ана Шапоњић IV/3 врло живописно нам је дочарала стихове Ане Ахматове, а Уна Мутапчић нас је подсетила на лепоту Жака Превера, а нису изостали ни стихови наших песника Милана Ракића, Радмиле Лазић, Милене Марковић.

Овакве активносту доприносе размени искустава, умрежавању наставника, библиотекара и ученика, као и прослави хуманистичких активности које сви заједно заступамо.