ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ И СЕЋАЊЕ НА НАШУ ДРАГУ БРАНКУ ДРАГИШИЋ ШЋЕПАНОВИЋ

Пет плус за Б. „која је причала очима”, за „посебну маму”, за њену уздигнуту десну обрву, за онај осмех који је скривао све, за црну хаљину, за дуњу, за врцави хумор који јој је давао снагу, за искреност, љубав, памет, хуманост…

Права ствар

„То је онај добар осећај док НЕШТО траје, па га замени још бољи осећај кад ТО прође…врло, врло ретко се дешава, али увек је невиђено добра ствар…

И немојте да се ложите увек, не може, али кад може много је добро.

Књига Пет плус је ПРАВА СТВАР да оживите сећања на Бранку Драгишић Шћепановић која нас је напустила пре три године. Била је помоћник директора у нашој школи, дипломирани тифлолог, породични терапеут, велики хуманитарац.

Њен добри дух је овом књигом изашао из „чаробне лампе”, заувек, на срећу свих оних који су је познавали и волели. То је то, то је она, коју год страницу да окренете и прочитате. И баш тако…није вам потребно да почнете од почетка и следите причу. Свака страница је прича (пост) за себе, од краја, трећине, средине, где год пожелите ставите прст и окрените. Добићете срж на длану, истину у лице, искрен осмех и сузу, љубав, слободу, разумевањe, загрљај, утеху, поглед који све зна и срце које заувек куца.  

Или јесмо или нисмо

„Пријатељство се не мери глупим календарима. За пријатељство не постоји мерна јединица. Или јесмо или нисмо. Ми јесмо. Знам да ћемо се опет срести. Као што сам знала да нам први сусрет није био први. Најбољи су за све животе. Мало нам је један, много мало.

То је то. Путуј….

Пет плус, Бранка Шћепановић Драгишић, Београд, Издавач: Средња земља, 2021