Тим за међународну сарадњу:

Др сц. Нада Трифковић,директор школе и руководилац тима, Сандра Митровић, Сандра Мрђен, Иљана Ракић, Добрила Дедић, Данијела Чобељић, Гордана Јањић, Јелена Вељковић, Милена Ковачевић, Наташа Грубишић, Тамара Дробац, Милица Новаковић, Милена Гајић

ЉУБЉАНА 2013.

Представници Медицинске школе „Београд“

Сандра Митровић

Сандра Мрђен

Иљана Ракић

У периоду од 15.IV – 17.IV 2013. у Љубљани је одржана Међународна конференција средњих медицинских школа.

  • Наша школа одазвала се на званичан позив „Srednje zdravstvene šole“ из Љубљане и њихове директорке Марије Вербич, која је уједно и председница Заједнице медицинских школа Словеније.

У циљу остваривања сарадње, наша школа је осмислила пројекат успостављања међународне сарадње са школом истог подручја рада- здравство и социјална заштита,  ради размене искустава у области унапређења наставе, размене ученика и израда заједничких пројеката.

Садржај посете:

-Упознавање образовног система средњег стручног образовања медицинских школа у Словенији

 – Представљање Средње здравствене школе – Љубљана

 – Представљање гостујућих средњих медицинских школа

         – Посета и представљање Средње здравствене  школе- Цеље

                – Посета и представљање Средње здравствене  школе – Марибор

– Посета Фармацеутској индустрији „Крка“

Наша школа је имала активно учешће на поменутој конференцији и врло запажену презентацију, по мишљењу представника осталих медицинских школа из Задра, Ријеке, Цеља, Сремске Митровице, Струге.                      

Током неформалних разговора за нашу школу највеће интересовање су показали представници школа из Задра, Ријеке и Цеља, који су нам  предложили сарадњу у оквиру међународних пројеката међу којима је пројекат  „E-medica“.