200 РУЖА ОД СРЦА ЗА ПАЦИЈЕНТКИЊЕ

Жеља је била да покажу хуманост, емпатију, пажњу, љубав – још једном су ученици наше школе показали велико срце и да су изабрали право место за школовање. За четири дана сами су се организовали, сакупили новац и купили 200 ружа којима су желели за 8. март, Дан жена, да обрадују пацијенткиње на Институту за онкологију и радиологију у Београду.

Одавно смо имали жељу да нешто учинимо за пацијенткиње на Онколошкој клиници а 8. март био је идеалан дан за то – рекла је Ивана Митровић, ученица 4/8, која је један од иницијатора акције. – Цела школа је учествовала у донацији, од руководства, професора, ученика и пресрећни смо што смо успели да реализујемо идеју.

Мало је рећи колико је среће и задовољства пацијенткињама донео овакав гест наших ученика, и нико није крио емоције кад су прочитали честитке.

На њиховим лицима видела се одмах промена, било им је много драго, било је и суза – изјавила је Ања Јанковић из 4/8. – Заиста смо усхићени и испуњени што смо успели да им бар на кратко улепшамо дан у болници.