На испиту из хуманости и доброте ученици Медицинске школе „Београд“ добили десетку

Осмомартовска акција ученика наше школе – 200 ружа за пацијенткиње Института за онкологију и радиологију добила је запажену медијску пажњу. Екипа новинске куће „Новости“ испратила је акцију и направила лепу репортажу о хуманости наших ђака – РУЖЕ ЗА 200 ОСМЕХА – коју преносимо у целини.

„Иако у тинејџерским годинама, показали су своју зрелост и колико велико срце имају. Пацијенткињама које су лече у Институту за онкологију и радиологију Србије поклонили су по ружу и честитку за 8. март, а малишанима слаткише. Било је суза, осмеха, загрљаја, заједничких фотографија…

Према речима Иване Митровић, ученице четврте године, после пакетића за децу у Прихватилишту желели су да помогну пацијентима на онкологији.

  • Дан жена је био прави тренутак да обрадују пацијенткиње које се тамо лече. Преко Ђачког парламента организовали су скупљање новца – каже Ивана. – Одазвали су сви ученици, професори, теткице. Купили су 200 ружа са честитком на свакој.

На свакој честитки писала је порука: „Драга дамо. Срећан Међународни дан жена! Ваша снага нас инспирише, а Ваша неизмерна храброст нас подсећа на то колико су жене неустрашиве! С подршком и љубављу, Медицинска школа „Београд“.

Пацијенткиње које су ђаци затекли док примају хемиотерапију, леже у болничком кревету или су дошле на преглед, дочекале су их са осмехом, али и по неком сузом у оку. Ни ученици нису крили своје емоције.

  • Много ми је драго кад чујем да овако ђаци позитивно реагују и размишљају о женама. Иако млади, показују колико су већ велики људи. Ова акција је дивна и много им се захваљујем – рекла на је Негица Николић, која је дошла као пратња.

Уз захвалност ђацима и професорима директор Инстута за онколгију и радиологију Србије проф др Милан Жегарац, је истакао да се ради о јако лепом гесту, који је одушевио пацијенте и запослене.

Ученици у наредном периоду најављују нове акције у којима ће поново некоме вратити осмех на лице.“

ОНИ СУ НАШ ПОНОС
Нема правих речи којим бих могао описати колико сам поносан на своје ђаке – истиче Предраг Јовановић, директор Медицинске школе „Београд“. – Они су сами иницијатори свих акција које су до сада организовали. Ми смо ту да им пружимо подршку и помогнемо колико можемо. Сјајни су и огромна ми је част што сам њихов директор.