НАША ШКОЛА ДОБИЛА НАЈВЕЋЕ ПОХВАЛЕ ЗА ПИЛОТИРАЊЕ ДРЖАВНЕ МАТУРЕ

У пилотирању Државне матуре учествовала су четири профила (медицинска сестра – васпитач, педијатријска сестра – техничар, гинеколошко-акушерска сестра и физиотерапеутски техничар).

Писмени део испита био је реализован од 5. до 8. априла 2022. године, а по одлуци ЗУОВ-а наша школа као школа са најдужом традицијом, више од пола века, у школовању три профила (васпитачи, педијатри и акушери), изабрана је за симулацију практичног дела испита Државне матуре. Практични део испита реализован је 12. априла 2022. године и били смо домаћини наставницима из свих медицинских школа у Србији које школују ове образовне профиле.

Укупан број наставника који је дошао на обуку и учествовао у оцењивању радних задатака је 52.

Као подршка у реализацији били су супервизори за сваки образовни профил и представници Министарства просвете науке и технолошког развоја и ЗУОВ-а – Милош Благојевић, помоћник министра просвете за средње образовање, Марија Крнета – руководилац групе за средње опште и уметничко образовање, Грегор Мохорчић – вођа пројектног тима Државне матуре, Гојко Бановић – руководилац центра за стручно образовање, Љиљана Филиповић – ЗУОВ.

Велики труд и ангажовање наших наставника и ученика да презентујемо знање и савладане вештине и те како је похваљено од свих чланова, нарочито од Гојка Бановића, руководиоца центра за стручно образовање.

Пошто је све спроведено на врхунском нивоу жеља им је да окаче слике на сајт државне матуре како би и друге школе могле бар мало да имају доживљај који је он имао.