Наши ученици – наш понос

Бити међу најбољима је најтежи задатак и треба много рада и труда уложити да се до таквих резултата дође. На крају ове школске године можемо рећи да смо и те како поносни на успехе које су наши ученици остварили ове 2022/23. године. Није било лако, али се уз вољу, залагање и заједничким снагама професора и ученика дошло до резултата које треба јавно похвалити.

Пре свих ту је ученица Андреа Сташић 4/11 – ТРОСТРУКИ ЛАУРЕАТ- Ученик генерације, спортиста генерације и највећи хуманитарац – најбоља у свему што је радила претходне четири године и заслужено освојила ласкава признања. Лазару Станковићу, одличном ученику одељења 4/12 припала је награда из фонда „Бранка Драгишић“.

Освојили смо прво место на републичком такмичењу из Анатомије и физиологије, ређали медаље на спортским борилиштима, осмислили најбољи спортски пројекат на општини Савски венац, али треба поменути и децу која су блистала у другим предметима.

На конкурсу „Холокауст. Култура сећања“ у организацији Хавер Србија ученици наше школе Алекса Јукић, Софија Васиљевић и Урош Арамбашић 3/10, освојили су прво место у категорији садржаја са кратким филмом „Холокауст се пише великим, словом“, док су друго место у истој категорији са кратким филмом „Онај ко спаси људски живот“ освојили Тамара Лемајић, Софија Васиљевић и Алекса Јукић 3/10. Прво место у категорији литерарних садржаја са истраживачким радом „Колико се сећамо Холокауста“ припало је Андреи Таубнер, Доротеји Лучић и Алекса Јукић 3/10. Велику подршку и помоћ имали су од професорке Тамаре Спасојевић.

На републичком такмичењу средњих школа Србије у беседништву Александра Танкосић 3/6 као најмлађи учесник, у конкуренцији матураната, освојила друго место на тему „Тако је и филозофија своје време мислима обухваћено“. Александру је припремао професор Драган Самарџић.

Марија Бујагић 1/1 освојила је треће место на конкурсу поводом месеца Франкофоније, који је био на републичком нивоу у организацији Удружења професора француског језика, а ментор је била професорка Јелена Јовановић.

Наше ученице Анђела Ђокић, Ивана Грујић и Милица Радујко 3/2 су као дугогодишње чланице Црвеног крста биле успешне на такмичењу и освојиле медаље. Ивана је била најбоља из реалистичког приказа обољења а Анђела је била друга у тој дисциплини и у првој помоћи. На републичком такмичењу из Здравствене неге екипа наше школе освојила је пето место, а припремале су их Невена Узелац, Вера Симић, Тијана Ђукановић и Сања Кесер.

На 20. Интернационалном етно такмичењу „Donne in music“ освојили смо пет првих места – лауреат је била Сара Петровић 2/13, док су злата припала Сари Томић 2/2, Марији Стојановић 2/10, Маји Крстић и Николини Лончар 4/1. Ученице је припремала и водила Хаџи Јелена Станисавић.