Свети Сава – школска слава

Свечано смо прославили школску славу – Светог Саву. Ломљење колача и светосавска приредба у част српског принца, Растка Немањића, монаха, игумана манастира Студеница, књижевника, дипломате и првог архиепископа аутокефалне Српске православне цркве, била је омаж великом светитељу и начин да се покаже љубав и приврженост првом српском просветитељу. Свети Сава је већ вековима она ватра око које се окупљмо да огреје наше душе и тела и да нам осветли прави пут.

Изузетно ми је драго што смо после неколико година паузе уприличили светосавску приредбу за прославу школске славе – истакао је директор школе Предраг Јовановић. – Поносан сам на таленат наших ученика који су са професорима увеличали данашњу светковину и желим свима да наставимо са добрим радом и успесима.

Приредбу су припремиле професорке Милена Ковачевић, Љиљана Јовановић, Валентина Крстић, Вера Симић и Љиљана Гаџић. Програм су водили ученици Урош Арамбашић III/10 и Ђорђић Сања III/4, а учествовали су: Лена Јовановић, Вања и Ања Миленковић, Анастасиа Стојиљковић I/7, Александра Танасковић III/6, трио Милица Поповић III/3, Анастасија Крстић IV/3 и Сара Поповић I/7, велики школски хор и хор верске наставе, као и фолклорна секција Вања и Ања Миленковић, Николина Тривковић I/7, Доротеја Симић и Исидора Селаковић IV2.